Ana içeriğe atla

Dünyada hali hazırda 6000 dilin konuşulduğu varsayılırsa İspanyolca dünyanın en çok konuşulan ikinci dilidir. Ekonomik güç olarak sekizinci sırada yer alan büyük bir coğrafya ile Türkiye arasında, diller ve kültürler arasında bir köprü işlevini görmek ve bu bağlamda ihtiyaç duyulacak nitelikli personel ve araştırmalar yetiştirmektir.

İspanyol Dili ve Edebiyatı Bölümünün amacı genelde Dünya, özelde ise Avrupa'yla ilişkiler bağlamında, İspanyolca konuşan ülkeler ve İspanya ile Türkiye arasındaki kültürel ve ekonomik ilişkileri geliştirecek nitelikte ufku açık ve en az üç dile hâkim öğrenciler yetiştirmektir. Uluslararası fonlardan da yararlanarak ortak bilimsel çalışmalarla uluslararası alanda akademik ve bilimsel düzeyde yarışa bilmektir.  Bu bağlamda bölüm olarak diğer ülkelerdeki bölümler arasında alandaki en nitelikli konumu elde etmek ve Erasmus ve diğer anlaşmalarla uluslararası alanda tanınan ve bilinen bir başarı elde etmek amaçlanmaktadır.

Amaç ve Hedefler

Çağdaş teknolojilerden ve eğitim yöntemlerinden yararlanarak öğrencilerimize en iyi düzeyde bir eğitim vermek. Hedeflere gelince;

• Öğrencilerin çağdaş eğitim teknolojilerinden yararlanan öğretim elemanlarından ders almaları ·
  • Öğrencilerin en iyi şekilde eğitim almaları için ders malzemelerinin geliştirilmesi ·
  • Öğrencilerin İspanyol dilini derinlemesine incelemesinin İspanyol kültürü ve Edebiyatı konusunda ayrıntılı bilgiye sahibi olmalarının sağlanması ·
  • Öğrencilerin İspanyolca bilgilerini etkin olarak kullanabilecekleri alanlara yönlendirilmesi ve bu doğrultuda yetiştirilmesi sağlanacaktır.